Trummor, digitaltrummor och slagverk

Trumset
Ett trumset är ofta en uppsättning av baskagge, virveltrumma, hi-hat, pukor och cymbaler som man slår på med någon form av träpinnar (trumpinnar) eller liknande. Det finns lite variationer beroende på den musik som spelas. Exempelvis innehåller mycket metalmusik dubbla baskaggar och inom enklare form av musik exkluderas pukor och cymbaler. Alla val av material och sättet man spelar på är avgörande för hur det kommer låta.

Digitala trummor och övrigt
Digitala trummor finns, precis som vanliga trummor, i många varianter och märken. De vanligaste är uppbyggda som ett vanligt trumset med skillnaden att komponenterna, som pukor och cymbaler, är kopplade till en “drum brain” som i sin tur spelar upp en sampling (ett förinspelat ljud) utifrån vilken komponent som anslogs.

Ett annat, lite nyare påhitt är Aerodrums som går ut på att man sätter upp en kamera som mäter av vart någonstans du slår med trumpinnarna i luften för att sedan spela upp en sampling som korresponderar till rätt ljud. Med denna teknik behövs knappt något utrymme alls och det hela är helt ljudlöst.

Det finns mer information att hitta kring trummor och dess tillbehör ifall du vill ha mer inblick i hur de fungerar.