Olika sätt att lyssna på musik

Musik är någonting som har funnits i tusentals år. I samband med dess utveckling har det även kommit fler och fler sätt som gör det möjligt för människor att lyssna på musik. Till en början var den endast sång och “livemusik” som gällde. Alltså personer som spelade och sjöng. Flera år senare började det komma inspelad musik. Kassettband och CD-skivor är två alternativ som kanske anses vara mest kända.

Men idag ser det lite annorlunda ut. CD-skivor och kassettband är inte lika populära längre. Idag är det musik på nätet som är favoriten för de flesta. Allt du behöver idag för att lyssna på musik är en macbook som är relativt ny eller en smartphone. Det finns begagnade macbook datorer du kan köpa som fungerar lika bra som helt nya. Du kan självklart använda en annan dator och inte en macbook om så önskas.

Fördelar med musik via nätet

En stor fördel med att lyssna på musik online är att du har tillgång till det var du än befinner dig. Allt du behöver är en internetuppkoppling och en enhet som klarar av att spela upp musiken. Detta gör det dessutom möjligt för artister att snabbare sprida sin musik.

Var man lyssnar på musik online

Det finns flera olika hemsidor och tjänster på nätet där du kan få tillgång till all möjlig musik. En av de allra populäraste tjänsterna i världen är Spotify. Där kan du välja mellan ett gratiskonto eller ett premiumkonto. Skillnaden är att om du lyssnar gratis får du stå ut med reklam och annonser. Andra tjänster du kan lyssna på musik på är SoundCloud, Youtube och Google Play Music. Precis som Spotify har de flesta musiktjänster på nätet en gratisversion och en premiumversion.

Andra sätt att lyssna på musik

Förutom kassettband, CD-skivor och musik på nätet finns det fler sätt du kan välja för att lyssna på musik. Vinylskivor var som mest populära för ett antal år sedan, men detta är någonting som har börjat öka i popularitet. Många artister har börjat släppa ut sin musik på vinylskiva för att fira jubileum eller som ett sätt för att överraska fansen. Många väljer att köpa en vinylskiva som ett samlingsobjekt och lyssnar aldrig på den. Men med anledning av hur stor musiken är online är det idag mer vanligt för artister att sälja andra saker som samlingsobjekt istället. Till exempel kläder, nyckelband och så vidare.