Musik vid olika tillfällen

Om man tänker tillbaka på stunder som man minns mycket intensivt så kan man oftast komma ihåg både dofter och musik som man upplevde i just det ögonblicket. Musik har en magisk kraft att få oss människor att känna extra mycket, både sorg och lycka. Oftast så kan man lyssna på en låt och minnas exakt vad man kände exakt i det där momentet, som om man befann sig i stunden återigen. Men musik har andra inverkningar också. Det kan få oss mer upprymda och rent fysiskt mer alerta. Det är därför musik har en stor påverkan på oss människor när vi exempelvis tränar. Samma sak gäller om man lyssnar på musik under en intim stund – hjärnan kommer att påverkas och man kan slappna av bättre.

Musik under en intim stund

Under en intim stund med sin käresta så upplever man många olika känslor. Om det är en ny partner kanske man känner lite oro men också spänning. Har man sex med en person som man känner sedan länge så kanske allt är mer naturligt. Vissa väljer att använda olika attribut under stunden för att göra saker och ting lite mer lekfullt. Det kan handla om en fjäder, is/hetta eller sexleksaker för att förhöja känslan, men att spela en låt som båda gillar och som passar in i stunden gör definitivt under. Antingen kan det vara så att musiken får en att slappna av eller så kanske rytmerna får sexet ännu mer spännande. Oavsett vad syftet är så bör man testa på att lyssna, men det gäller att välja musik som båda gillar. Annars riskerar man att den intima stunden inte alls blir som man tänkt sig.

Musik under träning

Det är inte alltid man känner för att träna och vissa behöver en liten push för att sätta igång. När man går på ett gruppass så som spinning, Indoor Walking eller step så har musik en fundamental roll, då tanken är att man skall känna sig mer motiverad och angelägen att genomföra passet. Tränar man på egen hand så bör man ha mobilen och hörlurarna med sig så att man inte tappar fokus. Det är sällan ett gym spelar musik högt för alla, eftersom alla kunder gillar olika saker. Det är till och med lite roligt när man befinner sig på ett gym och kör stenhårt med musik i hörlurarna. När man väl tar av sig dessa så är det ganska tyst förutom kroppsljud och pustar. Dessa kan man helst slippa.

Kom därför ihåg att musiken kommer att göra dig mer peppad. Förberedd en grym lista med sådan musik som gör dig glad eftersom det automatiskt får dig mer benägen att genomföra passet. Ta på dig hörlurarna, höj volymen och kör!